כך תכין את את עצמך לבניית אתר קלה ומהירה
איך לבנות את האתר שלך, בלי להסתבך ולהתבחבש בדרך
3 הפינות שלא תרצו להיכנס אליהם בדרך להקמת אתר ואיך להימנע מהם כדי לצאת לאור עם אתר
ביקשת פעם לראות את האתר של בעל מקצוע וקיבלת תשובה של: "אין לי עדיין אתר" או "האתר שלי בבניה"?
זה לא עושה רושם הכי הכי.
מצד שני, לצאת עם אתר, דורש בכל זאת השקעה של זמן, כסף ואנרגיה. זה לא משהו שקורה מהיום למחר. אבל זה לא חייב לקחת המון זמן. וגם לא הרבה אנרגיה.
לא משנה אם החלטת להקים אותו בעצמך, או עם בונה אתרים. אם אפילו התחלת את התהליך או לא. הנה 3 נקודות, מתוך הניסיון שלי כמאמנת שיווקית, שיעזרו לך לצאת עם אתר באויר בסופו של יום, בלי להסתבך ולהתבחבש בדרך. כדי שכשישאלו אותך לגבי אתר, יהיה לך מה להראות.
הסיבה הכי נפוצה באתרים שנתקעו בדרך, היא: "אני לא מגיע לזה"
רוב העסקים יודעים מראש שהם לא מומחים בבניית אתרים ולכן את כל הקטע הטכני-מקצועי הם מראש מעבירים לאיש מקצוע מיומן. כך שאת המקום הראשון למעצורים שמונעים מבעלי עסקים את הקמת האתר, תופס עניין כתיבת התוכן. או במילים אחרות, השאלה: מה כותבים? איך מציגים את עצמי ואת השירותים/מוצרים שלי באתר.
לרוב, זה פשוט עניין של סדר עדיפויות. בעלי עסקים עסוקים בשוטף ובדחוף של העסק והם לא מקדישים זמן גם לחשוב של העסק - במקרה הזה לבניית האתר.
אם החלטת שאתר זה דבר מספיק חשוב כדי להשקיע בו משאבים כמו כסף וזמן. זה הזמן גם לקבוע מראש זמן שבועי קבוע שבו יושבים, אוספים את החומרים וכותבים את התכנים, במקביל לבניית האתר הטכני.
איש מקצוע טוב יעזור לך לייצר סדר בשלב הזה, על ידי שיחת אפיון אתר שנעשית בתחילת הפרויקט ובו יקבעו התפריטים והשלד של האתר. כך שכל מה שצריך יהיה לעשות בזמן השבועי, הוא לשבת , לאסוף את החומרים ולמלא את התכנים בהתאם לשלד שכבר נקבע.
כדאי לתת לחלון הזמן השבועי הזה גם כותרת מעוררת חשק. כותרת שתבטא את ה'למה זה חשוב לך' של בניית האתר. למשל, במקום לקרוא לזה "זמן בניית אתר" אפשר לקרוא לזה "זמן לצאת לאור עם העסק המחודש שלי" או "זמן לבשר לעולם מה המתנה שיש לי לתת"" או אפילו "זמן להיות איש מקצוע, כמו הגדולים"
המעצור השני שמעכב עסקים מלצאת עם אתר, מידת המורכבות של האתר
יש עסקים שמכל מיני סיבות רוצים משהו מאוד מורכב. אם זה כי הם רוצים לעשות משהו יוצא דופן וחדשני ואם זה כי הם מנסים לתפוס קהלים מרובים או כובעים שונים באתר אחד. מה שעלול לגרום להם להיתקע בשלב האפיון של האתר, או שהמחיר שנלווה לאתר כזה גדל לסכומים שהם לא ציפו להם.
הפתרון הוא כמובן, לשמור על הפשטות של האתר. כלל האצבע לגבי בניית אתרים אומר, קהל יעד אחד - אתר אחד. במידה ויש יותר מקהל יעד אחד, שווה לשקול פיצול של האתרים לכמה אתרים שונים או מיקוד ותעדוף.
זה לא אומר שאי אפשר לתת מקום ליצירתיות ולחדשנות ולבנות אתר יוצא דופן. אבל אם זה מונע ממך לצאת עם האתר לאויר העולם, כדאי לבדוק איפה להכניס את המקוריות ואיפה זו השקעה מיותרת שיש בה מן הנסיון 'להמציא את הגלגל מחדש'. גם כאן, בונה אתרים מנוסה, יוכל להנחות את בעל העסק כדי להמנע ממורכבויות מיותרות ולהציע פתרונות לצרכים של העסק בלי להתחיל לסבך את הדברים.
המעצור השלישי בדרך לאתר באינטרנט: "זה עוד לא זה".
לבעלי עסקים עם סטנדרטים גבוהים, יש לפעמים קושי לצאת עם משהו שהוא לא מאה אחוז מלוטש. האתר יכול להיות כבר מוכן, מבחינות רבות, אבל הם עדיין צריכים לעבור עליו עוד פעם ולתקן.
היתרון היום הוא שרוב האתרים שנבנים היום הם דינמיים. אין שום בעיה לערוך שינויים בתוכן ואפילו מעבר לכך, להוסיף דפים ועוד. מה שאומר שאפשר להעלות לאויר גם 90 אחוז מושלם ולשפר גם אחר כך. שנית, אנשים טועים לחשוב שאתר אמור להיות אותו אתר מעתה ועד עולם. ולא כך הוא. אורך חיי אתר ממוצע, הוא כמה שנים. ההבנה הזו לכשעצמה משחררת מהצורך להקים משהו נצחי ומושלם.
כך שאם את או אתה מוצאים את עצמכם מלטשים שוב ושוב או בוחנים שוב ושוב את האתר, שחררו. האתר צריך להיות מספיק טוב. מספיק מייצג אותך ומספיק ברור כרגע.
זה הרבה יותר נכון עסקית ושיווקית להיות בעל אתר עם נוכחות דיגיטלית, גם אם לא מושלמת, מאשר להיות עסק בלי אתר ובלי נוכחות דיגיטלית בכלל. העיקר שמי שמחפש אותך יוכל למצוא אותך ולהבין מי אתה ומה אתה יכול לעזור לו, בגדול. ואם הוא רוצה להבין יותר, בשיחת טלפון או בפגישה אפשר להיות יותר מדויקים ולתת מענה מקיף יותר.
המאמר באדיבות - איטה טלאור, מורת דרך ברשת
itatalor@gmail.com | 052-8401870 |
www.ita-talor.co.il

